För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsåsmed stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
I fredags åt vi Entrecote medgrönpepparsås och stekta grönsaker, för receptet på såsen klicka här. En härlig helg med god mat med andra ord och det blir inte så mycket sämre ikväll heller, jag har nämligen planer på att göra kryddiga fläskfärsspett eller nått liknande
Vi hade båda pommes till som kom med lite örter på, jag valde bearnaisesås och Ian grönpepparsås. Inredningen är typisk för kedjan med mycket koskinn, svart trä och dunkel belysning
-) Men nog om semester och dylikt detta är ju en matblogg så här kommer en god grönpepparsås som fick min man att säga bästa pepparsåsen du nånsin gjort älskling
Till detta åt vi utskuren biff och jag gjorde en grönpepparsås. Lägg ruccola på en tallrik, lägg på oxfilé, parmesan, rostade pinjekärnor, toppa med balsamico, olivolja, flingsalt och svartpeppar
Grönpepparsås. Häll i en skvätt rödvin, några hela grönpepparkorn, kalvfond och grädde. Häll av vattnet och lägg i kålen i en stor panna tillsammans med scharlottenlöken och champinjonerna