Grönpepparsås med rödvin recept

Grönpepparsås

Grönpepparsås

Smaka av med salt & svartpeppar och ev red med maizena för tjockare sås. Häll på vatten, kalvfond, rödvin och konjaken
Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

Flankstek, duchessepotatis och grönpepparsås…

För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsåsmed stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Fläskkotlett i grönpepparsås

Fläskkotlett i grönpepparsås

Servera medgrönpepparsås och rotsellerimos. Tillsätt smör och mjölk och vispa till ett fluffigt mos med en ballongvisp, smaka av med salt och peppar
GRÖNPEPPARSÅS

GRÖNPEPPARSÅS

Superlativen haglade runt matbordet i söndags efter att vi testat Matplatsens grönpepparsås gjorda på just inlagd grönpeppar och rödvin bl a
Anka

Anka

Ingredienser, 4 port Kalorier 600 g Ankbröst Sök 1 tsk Salt Sök Smör Sök Grönpepparsås 2 msk Grönpeppar Sök 2 dl Grädde Sök 2 msk Kalvfond Sök 1 tsk Senap Sök 1 tsk Soja Sök 1 msk Konjak Sök. Ingredienser, 2 port Kalorier 300 g Ankbröst Sök 2 msk Lök Sök 1 tsk Vitpeppar Sök 2 st Lagerblad Sök 1 msk Tomatpuré Sök 1 st Buljongtärning Sök 1 dl Vatten Sök 1 dl Rödvin Sök 1 msk Balsamico Sök Maizena Sök Vatten Sök Salt Sök Olja Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök
Grilltider!

Grilltider!

I fredags åt vi Entrecote medgrönpepparsås och stekta grönsaker, för receptet på såsen klicka här. En härlig helg med god mat med andra ord och det blir inte så mycket sämre ikväll heller, jag har nämligen planer på att göra kryddiga fläskfärsspett eller nått liknande
Gaucho Piccadilly

Gaucho Piccadilly

Vi hade båda pommes till som kom med lite örter på, jag valde bearnaisesås och Ian grönpepparsås. Inredningen är typisk för kedjan med mycket koskinn, svart trä och dunkel belysning

DET NYA ÅRET...

Lite vinservering emellan och huvudrätten var en saftig god lammbit med rotfrukter och rödvin/grönpepparsås
Grönpepparsås med rödvin

Grönpepparsås med rödvin

-) Men nog om semester och dylikt detta är ju en matblogg så här kommer en god grönpepparsås som fick min man att säga bästa pepparsåsen du nånsin gjort älskling
Höstens såsguide

Höstens såsguide

Blanda ”hacket” med creme fraiche, gräddfil och vitlök. ½ dl rödvin. Tillsätt grädde och smaka av med salt och vitpeppar
Påskafton !!!

Påskafton !!!

Till detta åt vi utskuren biff och jag gjorde en grönpepparsås. Lägg ruccola på en tallrik, lägg på oxfilé, parmesan, rostade pinjekärnor, toppa med balsamico, olivolja, flingsalt och svartpeppar
det perfekta köttet

det perfekta köttet

igår lagade jag kalvfilè medgrönpepparsås till middag. grönpepparsås. medan köttet uppnår sin rätta temperatur gör du såsen

Grönpepparsås

Hacka lök och bryn tillsammans med svartpeppar och grönpeppar i smör. Tillsätt rödvin och fond och låt koka ihop till hälften

Fläskfilé med Svamp- och Vitkålsstuvning

Grönpepparsås. Häll i en skvätt rödvin, några hela grönpepparkorn, kalvfond och grädde. Häll av vattnet och lägg i kålen i en stor panna tillsammans med scharlottenlöken och champinjonerna