I dag fortsätter vi på måndagens inslagna spår av lite juligare känslor och ingredienser här i Mårtenssons kök när vi bjuder på en härlig grönkålsrisotto
Grönkålsrisotto har jag gjort till nästan varenda Jul de senaste 7-8 åren. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner2,5 dl avioriris5 dl grönsaksbuljong175 g grönkål, skuren i bitar1 liten purjolök, strimlad1 msk smör eller olja2,5 dl vispgrädde (jag provade i år med havregrädde och det funkade alldeles utmärkt)1 tsk salt30-40 g riven Gruyère eller annan smakrik ost t ex Västerbotten1 dl grovhackade hasselnötterKoka riset i buljongen. Grönkålsrisotto, 4-6 portioner
I 2009 års adventskalender bloggade jag om grönkålsrisotto den 16. Ursäkta de dåliga bilderna. Kamerans batteri visade sig vara urladdat så jag fick ta med min iphone istället
3 dl risottoris1 liten gul lök1 vitlöksklyfta1½ dl vitvinca 10 dl buljong, uppvärmd1 dl riven parmesanost, ädelost eller annan smakrik ost200g hackad grönkåloljasmörsalt, peppar1 dl glögg2 msk balsamvinägerReducera ihop glögg med balsamvinäger till