Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar. Bryn den i smör tillsammans med grönkålen i 5-10 minuter. 75 g smör
4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fräs den i smör i en stekpanna. Blanda samman 100 g smör, vetemjölet, gramhamsmjölet och vattnet i matberedaren till en pajdeg. 100 g smör eller margarin. 1 msk smör
Fräs lök, vitlök och grönkål på medelvärme i smör och olja utan att det tar färg, salta och peppra. Grönkålspaj med valnötter, hur smarrigt låter inte det
• Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat. 30 g Mat & Bak Smör. Pajskal. • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg
Lägg mjöl, havregryn, smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa. Fräs grönkål och lök i en stekpanna med smör tills kålen blir mjuk
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspaj med mandel och lagrad herrgårdsost
Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kvarg/creme fraiche och arbeta snabbt ihop till. Idag får du ett recept på en grönkålspaj med västerbottenost och bacon som vi åt till juldagsmiddag igår