Grönkålspaj kesella recept

Grönkålspaj med Ädelost

Grönkålspaj med Ädelost

Blanda ihop till en smidig deg med kesella och mjöl. Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar. Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar. 1 dl kesella. 1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. 1 dl kesella. Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa
Grönkålspaj med ched­dar och val­nöt­ter

Grönkålspaj med ched­dar och val­nöt­ter

Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en degboll. 75 dl mager kesella. Ugn. 200 grader. Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och peppar, och häll i formen
Grönkålspaj med dadlar och nötter

Grönkålspaj med dadlar och nötter

Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. 250 g kesella. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Pajas

Pajas

Grönkålspaj med valnötter o rödlökGrönkål känns kanske väldigt juligt, men denna paj var nästan för god för att endast ätas i juletid

Tantigt värre!

Bordet dukades upp med en massa läckerheter - Linssoppa med morot, Grönkålspaj med ädelost, Bretzels, Quinoapuckar, Mandelbollar med saltgurka
Lyxig vegobuffet

Lyxig vegobuffet

100 g kesella. Grönkålspajer med ädelost och valnötter, serverade med balsamicosirap, 2 portionspajer. 100 g kesella
Grönkålspaj med fetaost

Grönkålspaj med fetaost

Tillsätt kesellan och mixa snabbt till en deg. Grönkålspaj med fetaost och champinjoner. Tillsätt kesellan och mixa snabbt till en deg
Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter

Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. 0,75 dl Kesella mager. Hacka mjöl och smör till en gryning massa
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Jag gillar att ha kesella i pajdegen. Vad världen behöver är alltså inte ännu ett recept på grönkålspaj (möjligtvis love, sweet love), jag hänvisar istället till detta och koncentrerar mig på detaljerna
Grönkålspaj med stiltonost

Grönkålspaj med stiltonost

Tillsätt kesellan och knåda ihop till en jämn deg. 75 g smör2,5 dl vetemjöl0,75 dl kesella. 0,75 dl kesella

Grönkålspaj med västerbottenost och valnötter

3 dl vetemjöl75 g smör1 dl kesellaen nypa saltFyllning. Nyp ihop mjöl och smör tills smöret är finfördelat i mjöletTillsätt kesella och arbeta snabbbt ihop till en degForma degen till en boll och låt vila i kylen 15 minuterKavla ut degen på ett bakplåtspapperoch vänd ned den i en form som är 24 cm i diameter. Läs även andra bloggares åsikter om lottam, bloggar från göteborg, grönkålspaj med västerbottenost och valnötter, 6 - 8 portioner

Grönkålspaj

Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. 1 dl kesella mager. 1.  Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa

Grönkålspaj med dadlar och nötter

Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. 250 g kesella. 1.  Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren