Blanda ihop till en smidig deg med kesella och mjöl. Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar. Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar. 1 dl kesella. 1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en degboll. 75 dl mager kesella. Ugn. 200 grader. Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna
Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. 250 g kesella. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Jag gillar att ha kesella i pajdegen. Vad världen behöver är alltså inte ännu ett recept på grönkålspaj (möjligtvis love, sweet love), jag hänvisar istället till detta och koncentrerar mig på detaljerna
3 dl vetemjöl75 g smör1 dl kesellaen nypa saltFyllning. Nyp ihop mjöl och smör tills smöret är finfördelat i mjöletTillsätt kesella och arbeta snabbbt ihop till en degForma degen till en boll och låt vila i kylen 15 minuterKavla ut degen på ett bakplåtspapperoch vänd ned den i en form som är 24 cm i diameter. Läs även andra bloggares åsikter om lottam, bloggar från göteborg, grönkålspaj med västerbottenost och valnötter, 6 - 8 portioner
Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. 250 g kesella. 1. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren