Grönkålspaj grahamsmjöl recept

Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

1½ dl grahamsmjöl. Pajdeg. Blanda samman 100 g smör, vetemjölet, gramhamsmjölet och vattnet i matberedaren till en pajdeg
Grönkålspaj

Grönkålspaj

1 dl grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl. Denna paj kan du äta varm, ljummen eller kall. Jag tycker den är godast som kall
Grönkålspaj

Grönkålspaj

1 dl grahamsmjöl. Pajdeg. Hacka samman smör och båda mjölsorterna till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Julveckan dag 3: Grönkålspaj

Julveckan dag 3: Grönkålspaj

Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl, grahamsmjöl, salt och vatten till en deg, gärna i matberedare
Pajas

Pajas

Grönkålspaj med valnötter o rödlökGrönkål känns kanske väldigt juligt, men denna paj var nästan för god för att endast ätas i juletid
Grönkålspaj

Grönkålspaj

½ dl grahamsmjöl. Ytterligare recept på grönkålspajer finns HÄR och HÄR [länkar]. 1 formPajdeg125 g smör2 ½ dl vetemjöl½ dl grahamsmjöl2 msk vattenFyllningsmör2-3 gula lökar, hackade300 g fryst hackad grönkålsalt & peppar½ liten burk keso 4% á 250 g2 dl mellangrädde3 ägg2 dl riven smakrik lagrad ost, t
Grönkålspaj

Grönkålspaj

Blanda vete-, grahamsmjöl och salt i en skål. 1 dl grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl. Grönkål plockade vi på självplocken
Grönkålspaj med valnötter och ädelost.

Grönkålspaj med valnötter och ädelost.

Pajbotten blir också mer matig eftersom den inte innehåller enbart vetemjöl utan även grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl
Grönkålspaj

Grönkålspaj

½ dl grahamsmjöl. 1 formPajdeg125 g smör2 ½ dl vetemjöl½ dl grahamsmjöl2 msk vattenFyllningsmör2-3 gula lökar, hackade300 g fryst hackad grönkålsalt & peppar½ liten burk keso 4% á 250 g2 dl mellangrädde3 ägg2 dl riven smakrik lagrad ost, t

Grönkålspaj med ost

Eller 1 1/2 dl grahamsmjöl + 1 1/2 dl vetemjöl. Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter

Grönkålspaj med ost

Byt ut halva mängden vetemjöl till grahamsmjöl. Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter

Grönkålspaj med rosmarin

Mixa smör, vetemjöl, grahamsmjöl och salt i en matberedare (eller nyp ihop allt för hand i en bunke)

Grönkålspajer

1 dl grahamsmjöl. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop mjöl, margarin och Kesella till en deg. Tryck ut i portionsformar (använd små folieformar för bullar, eller andra småformar)