Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kvarg/creme fraiche och arbeta snabbt ihop till. Idag får du ett recept på en grönkålspaj med västerbottenost och bacon som vi åt till juldagsmiddag igår
Vispa samman cream fraiche och ägg. 2 dl cream fraiche. 2 dl cream fraiche. Vid sidan av att jag odlar grönsaker själv så har jag startat en prenumeration på närodlade kravgrönsaker för att få lite mer variation
Vispa ihop ägg, creme fraiche och grädde. Servera med en sallad och en kall cremefraiche-sås. 1 liten påse ekologisk hackad grönkål ca 200 gram, 1 röd chili, 1 burk stora vita bönor, 1 purjolök, 1 stor klyfta vitlök, 1 msk olivolja, 1 dl russin, 4 ägg, 2 dl creme fraiche, 2 dl grädde, 200 gram fetaost, 1 dl kokosmjöl, 1 dl quinoamjöl, mandelmjöl eller annan mjölsort man vill ha, 50 gr riven parmesan, 50 gram solrosfrön, salt, 75 gr smör, svartpeppar. 2 dl creme fraiche
5 dl crème fraiche 1. Ingredienser Pajskal 125 g Smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Vatten 150 g färsk grönkål 1 st stor gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar 3 st Ägg 1
Serveras till god grönsallad och eventuellt tzatziki eller crème fraiche. 200-225 grader Serveras till god grönsallad och eventuellt tzatziki eller crème fraiche
Förutom min Rödbetspaj bjöds det på rödbetspiroger, getostpaj, grönkålspaj, linssallad, quinoasallad, svampfrittata, potatis och fylld gratinerad svamp
Pajdeg3 dl vetemjöl100 g smör2 msk crème fraicheFyllning150 g färsk grönkål eller spenat eller ½ paket fryst grönkål2 rödlökar1 msk smör2½ dl matlagningsgrädde3 äggSaltPeppar150 g brieost25 g valnötterHacka ihop mjöl, smör och crème fraiche och arbeta ihop till en deg. 2 msk crème fraiche