Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar. Lägg grönkålen i pajskalet. Häll på äggstanningen. Pajdeg75 g smör3 dl vetemjöl1 dl kesella 1%Fyllning200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)1 gul lök2 ägg1 dl kesella 1%1,5 dl mellangräddesalt och peppar140g ädelostsötmandel, honung och flingsaltSkär smöret i bitar. 2 ägg
4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Lägg kålen i pajskalet. Skär osten i småbitar och lägg den över grönkålen. 3 ägg. Vispa ihop ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter. 3 ägg
Lägg grönkålen i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. 4 ägg. Pajdeg. Blanda samman 100 g smör, vetemjölet, gramhamsmjölet och vattnet i matberedaren till en pajdeg
Skölj kålen och lägg den sedan i en gryta med kokande lättsaltat vatten, låt den koka några minuter. Grönkålspaj med valnötter, hur smarrigt låter inte det
Lägg den hackade grönkålen i botten på det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen som vispats samman av ägg, grädde, ost, salt, peppar och vitlök
Lägg mjöl, havregryn, smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa. Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen
Salta och peppra kålen och lägg i formen. Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspaj med mandel och lagrad herrgårdsost