Sen kommer vi till kryddningen som man helt enkelt kan göra exakt hur man vill med, antigen röd- eller gröncurry, men om man vill ha den som Keldas tar man grön
Jag tänkte dela med mig av receptet på den goda gröncurrygrytan och så ska jag ta mig lite rester. Rör ner de pressade vitlöksklyftorna, gröncurry paste och limesaften
Tillsätt övriga grönsaker samt kokosmjölk, gröncurry och currymixen. )6 pers100 g sockerärtor3 morötter1 röd paprika1 liten broccoli1 liten blomkål100 g små champinjoner1 gul lök2 vitlöksklyftor1/2 lime, saftenthibasilika & koriander till servering2 burkar kokosmjölk (jag kör med 1 light och en vanlig)1 dl vatten1,5 msk gröncurry pasta1 påse Santa Maria Green Curry Mixris1
3-4 portioner500 g kycklingfilé300 g bambuskott4 dl kokosmjölk (1 burk)1 msk palmsocker1 st röd chili i snedskurna skivor4-5 st kaffirlimeblad1 tsk salt2-3 msk fisksås2 msk gröncurry pasta2 msk matoljafärsk basilika till garnering- Skär kycklingen i bitar