Gröna oliver recept

Vitlöksmarinerade gröna oliver

Vitlöksmarinerade gröna oliver

Skölj oliverna i kallt vatten. Lägg oliverna i en glasburk. 300 g grönaoliver med kärnor. Skala vitlöken, pressa den och lägg den i burken
Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver

Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chermoula 2 klyfta(or) vitlök 2 st lagerblad 1,5 tsk svartpeppar 2,5 tsk spiskummin , malen 2 tsk koriander , malen 2,5 tsk paprikapulver 1 gram saffran , (2 påsar) 1 knippa(en) persilja , färsk 1 knippa(en) koriander , färsk 1 dl olivolja 1 tsk salt , eller efter smak 0,5 st chilifrukt , färsk 2 st citron(er) , inlagd, finns på burk 2 st ingefära , normalstora 1 st gul lök(ar) Tagine 1 msk olivolja 2 st tomat(er) 1 st gul lök(ar) 1 st kyckling , hel 6 st potatis(ar) 6 dl vatten 500 gram oliver , gröna, med kärna Köp receptet
Fiskgryta med gröna oliver

Fiskgryta med gröna oliver

Dra pannan av plattan, rör i grovhackade oliver och servera direkt ur traktörpannan med kokt ris till