600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor. 10,5 krm vitpepparRensa bönorna. Koka under tiden bönorna i 4 minuter
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
GrönaBönor i Tomat. Bönor i tomatsås är ett stående tillbehör till en riktig Engelsk Frukost. I min variant blir det däremot en betydligt godare och nyttigare variant av bönor
Skölj och trimma de grönabönorna. Sänk värmen för bönorna och håll såsen över. Tillsätt grönabönor och stek i 5 – 10 minuter tills bönerna börjar få lite färg
Ingredienser till marinadenSaften från en halv ekologisk citronEn näve färsk nyhackad basilika 56 msk kallpressad rapsoljaIngredienserEtt tråg haricot vertes En finskivad schalottenlökEtt par skivor citronTvå finskivade vitlöksklyftor (gärna färsk vitlök) Så här gör duDu blandar ihop själva marinaden i en skål
Om allt smakar lika gott som grönabönor i rosépepparsås så lär det inte ska vara några problem. Jag skulle vilja påstå att det faktiskt inte ens händer en gång i veckan att jag lägger bönor, ärtor eller linser på tallriken
Ett rött och aromatiskt ris med smak av tomat, grönabönor och kött. Perserna är kända för sitt ris och de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt ris med saffran