Gröna bönor recept

marinerade Gröna Bönor

marinerade Gröna Bönor

Koka bönorna tills de blivit mjuka. balnda bönor i rödlök i en skål. Om du ej har brytbönor fungerar hariconverts, fryst eller på burk
Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Gröna Bönor i Tomatsås till Prinskorv

Gröna Bönor i Tomatsås till Prinskorv

GrönaBönor i Tomat. Bönor i tomatsås är ett stående tillbehör till en riktig Engelsk Frukost. I min variant blir det däremot en betydligt godare och nyttigare variant av bönor
Gröna bönor med jordnötssås

Gröna bönor med jordnötssås

Skölj och trimma de grönabönorna. Sänk värmen för bönorna och håll såsen över. Tillsätt grönabönor och stek i 5 – 10 minuter tills bönerna börjar få lite färg
Marinerade gröna bönor

Marinerade gröna bönor

Ingredienser till marinadenSaften från en halv ekologisk citronEn näve färsk nyhackad basilika 5–6 msk kallpressad rapsoljaIngredienserEtt tråg haricot vertes En finskivad schalottenlökEtt par skivor citronTvå finskivade vitlöksklyftor (gärna färsk vitlök) Så här gör duDu blandar ihop själva marinaden i en skål
Varma gröna bönor

Varma gröna bönor

Ansa bönorna. Kyl bönorna i kallt vatten. Fräs bönorna hastigt med lök och vitlök i olivolja i en stekpanna
Gröna bönor i rosépepparsås

Gröna bönor i rosépepparsås

Om allt smakar lika gott som grönabönor i rosépepparsås så lär det inte ska vara några problem. Jag skulle vilja påstå att det faktiskt inte ens händer en gång i veckan att jag lägger bönor, ärtor eller linser på tallriken