Grön tomatchutney recept

Gröna tomater

Gröna tomater

Ikväll har vi provsmakat min tomatchutney till grillad korv. Både de gröna, gula, röda och mörklila. Chutney på gröna tomater
Färsk tomatchutney

Färsk tomatchutney

Variera hettan som du vill och använd gärna grön chili om du har, jag fick bara tag på röd chili idag, så jag använde det
Indisk middag

Indisk middag

Tillsätt grönsakerna och låt dem koka med 5 minuter. 1 msk malen koriander½ msk garam masala1 tsk chilipulver1 msk tomatketchup1-2 msk tomatpuré1 ½-2 dl koksmjölk1 msk riven ingefära1 vitlöksklyfta, pressad/riven1 schalottenlök, finhackad 1 msk rostad lök (den färdiga på burk)300-400 g indisk paneer, tofu eller halloumi200 g kokta gröna bönor/haricots vertsBlanda koriander, garam masala chilipulver, tomatketchup och tomatpuré med kokosmjölken. Lök- och tomatchutney, 4 pers. 200 g kokta gröna bönor
Grön tomatchutney

Grön tomatchutney

Det är första gången jag gör någon gröntomatchutney och jag har fått surfa runt bland en massa olika och bra matbloggar, för att få en uppfattning om hur man gör på bästa sätt
Grön tomatchutney

Grön tomatchutney

Det börjar bli höst och de gröna tomaterna på plantan ville inte bli röda utomhus. Några började skifta i rött men de flesta förblev gröna
Grön tomatchutney med ingefära och honung

Grön tomatchutney med ingefära och honung

Det är röda och gröna tomater blandat, blir fantastikst gott och fin struktur. Jag gör den här underbara tomatchutneyn med ingefära och honung

Tomatchutney

Samtliga grönsaker (fast tomat är ju egentligen ett bär. Om man inte har någon våg till hands kan man ta ca 14-15 medelstora tomater, 3 gröna äpplen och 2 ganska stora lökar. 3 gröna äpplen
Tomatchutney

Tomatchutney

Den här goda tomatchutneyn är av indisk prägel och bär smak av spiskummin, koriander, chili och lime
Stinas tomatchutney

Stinas tomatchutney

Häll upp den tjockflytande tomatchutneyn på burkar. ½ kg tomater, välmogna2 gula lökar1 grön paprika1 torkad piri piri eller annan chilifrukt1½ dl rödvinsvinäger1 dl vatten1½ dl (ca 120 g) socker½ tsk gula senapsfrön½ tsk malda kryddnejlikor½ tsk malen kanel2 krm malen ingefära2 krm gurkmeja1. 1 grön paprika
Sommar på burk

Sommar på burk

Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Häll upp den tjockflytande tomatchutneyn på burkar
Kungligt gott

Kungligt gott

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom
Indiska dofter i bistron

Indiska dofter i bistron

Lök- och tomatchutney, 4 pers. 200 g kokta gröna bönor/haricots verts. Lök- och tomatchutney, 4 pers 200 g tomater, hackade. 200 g kokta gröna bönor/haricots verts

Tomatchutney

2 gröna paprikor. Koka upp ättika, vatten, socker, salt, kanel och ingefära i en gryta. Skölj tomater och paprikor