Lite halvsöt av ärtorna men rejält med smak av peston- nyttig och värmande. Smaka av med pesto. 1 liten lök1 liten morot1 selleristjälk (inte en hel utan bara en stjälk alltså)9 dl vatten2 buljongtärningar (kyckling/vegetarisk)500 g frysta ärtor (jag hade bara 350 gram så jag la till 150 g fryst spenat istället)2-3 msk pestoSalt och pepparSkala och finhacka lök, morot och selleristjälken. Låt koka till vackert gröna, upp till 3 minuter ungefär alltså. 2-3 msk pesto
Jag frös in peston i små plastburkar, så nu har vi smarrig grönpesto att tillgå hela vintern. Innan den åkte i komposten plockade jag dock av alla kvarvarande blad och gjorde en härlig pesto på dem
Häll över peston och körsbärstomaterna och rör samman. 1. Rensa bönorna och skär i 3 cm långa bitar. 2. Lägg olja, vitlök, och pinjenötter i en mixer eller matberedare och mixa ihop till en jämn massa
grönpesto. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar