40 g grön chili, urkärnade. 40 g grön chili. Falafel-frenzyn i Matrepubliken fortsätter och den här såsen, även den gjord efter ett recept från Falafelbarens gästspel i Mer Smak, är magisk
Ni har väl inte glömt bort månadens gröna. Mitt bidrag för april månad är ett enkelt recept med potatis, morötter och sojabönor som serveras på en salladsbädd, gärna med lite chilisås
Man kan lägga till exempel blanda lite sweet chilisås eller pesto i grädden, man kan strö över lite ost, krydda med sina favoritkryddor eller örter, man kan lägga till lite ajvar relish eller lite tomater och basilika och så vidare
¼ msk chilisås. Blanda fisksåsen med vinäger, socker och chilisås och smaka av med urkärnad och hackad chili, finhackad vitlök, hackad schalottenlök och ev limesaft
Riv löken och gurkan (skala av det gröna först), krama ur saften ur gurkan. Servera rödtungan med såsen, kokt pressad potatis och gärna lite grön sparris
2 msk tomatpuré eller chilisås. 2 msk tomatpuré eller chilisås. Två arbetsdagar avklarade. Det är alltid lite vemodigt när ännu en sommar och ännu en semester är till ända, men samtidigt gillar jag att komma tillbaks till jobbet
Här har vi en ny variant med vanlig vinägrettsås och med massor av kryddgrönt för färg och smak. Skölj det kryddgröna och låt det rinna av väl innan du klipper eller hackar det