Många middagar jag lagar blir lite "koka soppa på en spik" då jag vet vilken grundråvara jag ska använda (ofta redan bestämt på morgonen för att ta ut och tina) men bestämmer mig egentligen inte för vad jag ska laga förrän jag väl öppnar kylskåpet
3 dl gröna ärtor. Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
Stekt fisk med kokt potatis & grön ärtpuré 4 portPotatis till 4 personer600 gr valfri fisk1 ägg2 msk vetemjölsalt & pepparsmör250 g frysta ärtor1 vitlöksklyfta1 dl creme fraiche1 dl parmesanost salt & pepparSkala potatisen och koka den
Smaskens till musslornas lätta sötma och ärtornas gröna fräschhet. 1 msk grönsaksfond, konc. 96109 smakar grönt och frisk med toner av nässlor, mineral och krusbär. 1 msk grönsaksfond
4 dl frysta gröna ärter1 citron1 dl riven pecorino (jag använde sardo som är lite starkare)1 vitlöksklyfta1 msk örtsaltNågra blad färsk basilika1 msk smörGör så här
400 gram gröna ärtor. 400 gram gröna ärtor. Igår gjorde jag lax till lunch och jag som inte äter ärtor köpte med min frysta ärtor hem ifrån affären på morgonen för jag tänkte att det skulle vara gott helt plötsligt ha ha