Gräddstuvad svamp recept

Gräddstuvad älgfärs

Gräddstuvad älgfärs

Ett gäng champinjoner eller annan svamp. Det blev en oerhört enkel slags gryta, eller gräddstuvad färs om man vill kalla det för det
Pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp

Pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp

Vill du gräddstuvad pytten, häll på grädde och muskot och låt koka upp. Du hittar också svamp och lite blandade rotfrukter i pytten, som ger lite höst-/vilt-/svenskt-feeling till det hela
Smörstekt Forell med Gräddstuvade Champignoner

Smörstekt Forell med Gräddstuvade Champignoner

Börja sen med svampsåsen. Låt vätskan koka in i svampen, häll därefter på grädden. Alabalik Forell eller Alabalik som den heter här,  är en populär fisk i Alanya
Lyxig vegetarisk pytt i panna

Lyxig vegetarisk pytt i panna

Det här receptet är en liten fusion mellan gräddstuvad och klassisk råstekt pytt i panna, där jag steker quornbitarna separat för att inte musha ihop rätten för mycket
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

Eftersom barnen älskar fisk och svamp, så hade hon tagit fram kantareller, några rödingar och en öring ur frysen
Smörbakad blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost

Smörbakad blomkål med trattkantarells-sabayonne och fetaost

Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon. Smält därefter smöret i en stekpanna och stek den blötlagda (och urkramade) svampen tillsammans med rosmarinbladen (som du dragit av från kvisten) tills den blir knaprig
Kantarelltips

Kantarelltips

Kasslerlåda med gräddstuvade kantareller. Verkar som det finns gott om svamp i skogarna nu. Själv har jag inte haft möjlighet att ge mig ut för att leta och skogen här hemma är ju numera skövlad så där finns ingen svamp att hitta
Moules och kantareller

Moules och kantareller

Man kan göra mycket kul med dessa svampar, men det absolut godaste är ändå en hederlig vanlig kantarelltoast med gräddstuvade kantareller

Pyttipommes

Hur fasiken gör man en gräddstuvad pyttipanna utan potatis. Skiva svampen. Släng på en panna på spisen med lite olivolja och stek först hackad lök, vitlök och svamp