Gräddstuvad kål recept

13 Spara
Gräddstuvad brysselkål

Gräddstuvad brysselkål

Det blev köttfärslimpa med sås, gräddstuvad brysselkål och sallad. I med kålen och låt det bli varmt. 1 påse brysselkål2 dl grädde1 gul lök1 msk senapsalt och pepparSkär kryss i kålen upptill. Koka kålen i saltat vatten i ca 10 minuter. -Mama Skogly ♥ 1 påse brysselkål
9 Spara
Långkål - gräddstuvad grönkål

Långkål - gräddstuvad grönkål

Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Tag upp kålen, låt den rinna av och hacka grovt. Fräs kålen i matfettet under omrörning
1 Spara
Skördefest

Skördefest

*Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra). Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
1 Spara
Fredagsgott med ekovin

Fredagsgott med ekovin

Champinjon- och halloumispettLättgjorda tilltugg som ska serveras absolut nylagade. 4-6 spett. 24 små champinjonerca 2 förpackningar halloumi à 200 g2 msk olivolja1-2 krm saltett varv på svartpepparkvarnenblandad salladev aioli
0 Spara
Långkål

Långkål

Långkål eller gräddstuvad grönkål som det är , är bara såååå gott. Sm¨lt i smöret och bryn runt kålen under omrörning i några minuter
2 Spara
Gräddstuvad kål  i lövbiff

Gräddstuvad kål i lövbiff

Koka upp kål och grädde. Servera den krämiga kålröran med lövbiff, tomat och t ex kokt potatis. Låt det hela koka i 10 minuter eller tills kålen känns ätmjuk med tuggmotstånd. 200 g finstrimlad savoy- eller vitkål
51 Spara
Gräddstuvad savoykål

Gräddstuvad savoykål

Här hemma har vi ätit gräddstuvad savoykål, en grillad köttbit och grönsaker till kvällsmat. Grovstrimla kålen, fräs i smör så det får lite färg, häll i grädde och buljong och låt smårputtra tills kålen har blivit lagomt mjuka, ha osten så stuvningen blir lite tjockare, låt koka ihop och servera
22 Spara
Gräddstuvad savoykål

Gräddstuvad savoykål

Här har jag gräddstuvad savoykålen och det känns som ett tillbehör som passar till det mesta. När jag var och handlade igår hittade jag savoykål och blev nyfiken på hur det smakade
2 Spara
Skördefest

Skördefest

*Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra). Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
4 Spara

Gräddstuvad brysselkål

Låt kålen rinna av i ett durkslag. Lägg brysselkålen i kastrullen och värm försiktigt före servering. Koka brysselkålen i 1 tsk salt per liter vatten 8-10 minuter tills den är mjuk. 500 g brysselkål
3 Spara

Gräddstuvad grönkål

Gräddstuvad grönkålGrönkål brynt i smör och sedan inkokt med buljong och grädde. Det här är en snabb och smidig variant på stuvad grönkål eller långkål som den också kallas
0 Spara

Gräddstuvad grönkål

När det kommer till grönkål fuskar jag och använder den djupfrysta. Men det blir en grönkål – eller långkål som det står i gamla kokböcker – där sötman i grädden bryter fint mot den lite bittra, beska kålen
Sökförslag och sidor