Rensa trattkantarellerna och lägg dem i en torr och ganska het panna. 4 hg kantareller eller trattkantareller. Till servering 4 hg kantareller eller trattkantareller smör till stekning flingsalt några kvistar hackad persilja vinägrett tomater
Jag drömde om kalkon i gräddsås men fick ihop något lättare. Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Husmanskost, mustiga grytor och allt med goda gräddsåser till. « Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva Snabb pasta med trattkantareller »
Servera med kokt potatis, lite gräddsås och lingon. trattkantareller, torkade. Tillsätt krossade enbär, smulade trattkantareller, soja, salt och peppar
Gör en skysås eller en gräddsås av all smak som finns kvar i stekpannan. I ett anfall av hushållning skåpade jag åt mig 5 kg trattkantareller. Viltfärsbiffar 500 g viltfärs (hjort, ren eller älg) 1 dl grädde0,5 dl boveteflingor eller havregryn eller havrekli1 färskt ägg1 dl torkade trattkantareller (det blir ungefär en matsked när de är färdigmortlade)torkad rosmarinpaprikapulver, eventuellthavssalt eller grovsaltpepparBlanda ihop "smeten" och låt den stå och dra lite. 1 dl torkade trattkantareller