Gräddsås trattkantareller recept

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Rensa trattkantarellerna och lägg dem i en torr och ganska het panna. 4 hg kantareller eller trattkantareller. Till servering 4 hg kantareller eller trattkantareller smör till stekning flingsalt några kvistar hackad persilja vinägrett tomater
Älgfärsbullar med gräddsås

Älgfärsbullar med gräddsås

Gräddsås. 2 msk torkade trattkantareller. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg
Kalkonfilé

Kalkonfilé

Jag drömde om kalkon i gräddsås men fick ihop något lättare.  Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Lyxig vegetarisk pytt i panna

Lyxig vegetarisk pytt i panna

Ungefär samtidigt som du tillsätter löken och svampen i potatisen kan du ta en separat stekpanna och värma upp quornen tillsammans med gräddsåsen
Champinjonsås – funkar till allt

Champinjonsås – funkar till allt

Husmanskost, mustiga grytor och allt med goda gräddsåser till. « Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva Snabb pasta med trattkantareller »
Viltjärpar med trattkantarellsås

Viltjärpar med trattkantarellsås

200 g trattkantareller. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn löken lätt i smör. Blanda ihop alla ingredienser till färsen väl
Kåldolmar på savoy & älg

Kåldolmar på savoy & älg

Servera med kokt potatis, lite gräddsås och lingon. trattkantareller, torkade. Tillsätt krossade enbär, smulade trattkantareller, soja, salt och peppar
Älgstek med svampröra

Älgstek med svampröra

Gräddsås. Servera tunt skivad älgstek med grönsaker, blomkålsmos och gräddsås. 250 g trattkantareller. Sätt ugnen på 150 grader

Födelsedagsmiddag på El Corazón

tagliatelle med strimlad oxfilé, lök och kantareller i gräddsås. Förväntade mig vanliga kantareller men fick istället trattkantareller
Älgfärsbiff i Crock Pot - Recept

Älgfärsbiff i Crock Pot - Recept

Trattkantareller i gräddsås. Ingredienser. 700 g. Älgfärs. 65 g. gul lök, finhackad, steks glansig (liten gul lök)
Vilda köttfärslimpan och lingonsås

Vilda köttfärslimpan och lingonsås

LingonsåsJag gjorde helt enkelt en hederlig gräddsås, old school way på vetemjöl och smör, som jag sedan rörde ner hela, frysta lingon i

Trattkantareller och viltfärsbiffar

Gör en skysås eller en gräddsås av all smak som finns kvar i stekpannan. I ett anfall av hushållning skåpade jag åt mig 5 kg trattkantareller. Viltfärsbiffar 500 g viltfärs (hjort, ren eller älg) 1 dl grädde0,5 dl boveteflingor eller havregryn eller havrekli1 färskt ägg1 dl torkade trattkantareller (det blir ungefär en matsked när de är färdigmortlade)torkad rosmarinpaprikapulver, eventuellthavssalt eller grovsaltpepparBlanda ihop "smeten" och låt den stå och dra lite. 1 dl torkade trattkantareller