Nu börjar det bli kallt och ruggigt och vi närmar oss steksäsongen med stormsteg. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
En fin bit fransyska, potatis, gräddsås, pressgurka och svartvinbärsgelé. En mustig gräddsås, en hemmatillverkad pressgurka och lite svartvinbärsgelé på det och minnen från min barndom kommer rusandes mot mig i full fart
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Gräddsås. Blanda löken, grädden,sojan, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör
Saftiga köttbullar i gräddsås serverade med kokt potatis, rårörda lingon och pressgurka…. Inlägget Köttbullar i gräddsås dök först upp på ZEINAS KITCHEN