11 msk smör, rumsvarmt. 1Rör ihop smör och mjöl till en kula. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Rör ihop smör och mjöl till en kula. 11 msk smör, rumsvarmt. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Smält margarinet om du inte har flytande och rör ut vetemjölet så det inte är några klumpar och häll på grädden och mjölken, rör så att det blandas med smörblandningen, smula ner buljongtärningarna och rör ut, smaka av med salt och peppar och soya för både smak och färg
Hacka löken fint och fräs den i lite smör. En riktigt god gräddsås är en sås som reder sig själv. Den här gräddsåsen brukar jag göra väldigt ofta och den funkar till det mesta, pannbiff, köttbullar, helstekt fläskkarré osv
Fräs rödlök, enbär och vitpeppar i smöret i några minuter. smör. Tillsätt madeiravin och buljongtärningar, låt koka ned till hälften, det tar cirka 10 minuter
Såsen gör jag på finfinhackad gul lök som steks glansig i smör. Gräddsås på svartvinbärsgelé. Jag försöker skippa mycket av kolhydraterna just nu, så jag stekte i smör på lite vitkål att ha till