Gräddsås rotselleri recept

Kalvstek med gräddsås och haricotes vertes

Kalvstek med gräddsås och haricotes vertes

1,3kg Kalvstek (+3msk smör att bryna steken i)½st Gul lök½st MorotEn liten bit rotselleri, ca 100g5dl Kalvfond, mörk3dl Vispgrädde4msk osaltat smör200g Haricotes vertesHavssaltSvartpeppar från kvarnGott att servera till
Långbakad fläskkarré med gräddsås

Långbakad fläskkarré med gräddsås

4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Grytstekt fjällripa med gräddsås

Grytstekt fjällripa med gräddsås

100 g rotselleri. Grytstekt ripa2 ripor (à 350–400 g), plockade och urtagna 2 skivor späck som täcker varsin ripa steksnöre salt och peppar smör till stekning 1 gul lök 1 purjolök, använd bara en bit av det gröna 1 morot 100 g rotselleri 3 dl rött vin 1,5 dl vatten 5-6 enbär, krossade 1 kvist timjan 1 lagerblad. Gräddsås Fond från riporna (se beredning) 5 dl vipsgrädde 1 msk svartvinbärsgelé salt och peppar
Druvfylld kyckling och gräddsås

Druvfylld kyckling och gräddsås

Servera kycklingen med de ugnsrostade rotfrukterna och gräddsåsen. 5 st rotselleri. Gnid in kycklingen med citronskal, salt och peppar
Helstekt kyckling med gräddsås

Helstekt kyckling med gräddsås

skölj och skala palsternacka, rotselleri, kålrot och morot. Laga under tiden gräddsåsen. Lägg upp kycklingen på fat och servera med rotfrukterna, gräddsåsen samt en grönsallad eller tomatsallad
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Slottsstek

Slottsstek

Gräddsås. Skala och skär moroten och rotsellerin i bitar. 1 rotselleri. Skala och klyfta rödlöken. Bryn köttet och lök i smör i en stekgryta
Slottsstek eller grytstek

Slottsstek eller grytstek

Smaka av gräddsåsen med salt, vitpeppar, ansjovisspad och lite sött som någon tsk gelé eller socker. Skär bort kanter på rotsellerin och dela den i mindre kuber ca 2x2 cm. 1/4 rotselleri
Älgstek med svampröra

Älgstek med svampröra

Gräddsås. Skär morot, rotselleri och purjolök i bitar och fräs några minuter i olja. Servera tunt skivad älgstek med grönsaker, blomkålsmos och gräddsås
Helgens Höjdare – Äppelciderbrässerad kycklingklubba

Helgens Höjdare – Äppelciderbrässerad kycklingklubba

Okej…gräddsåsen är väl inte helt ”smal”, men äter du t ex efter LCHFmetoden, kan du bara plocka bort rotsellerin och göra en maffig sallad som tillbehör så vips är den hur hälsosam som helst
Rotfylld köttfärslimpa

Rotfylld köttfärslimpa

Servera gärna med potatis, gräddsås och lingonsylt. Finriv morot, pepparrot och rotselleri, grovriv gul lök
Rotfärslimpa med många vänner

Rotfärslimpa med många vänner

Grovriv gul lök, morötter, rotselleri, paprika och äpple. Grädda i ca 1 timme och servera med en god gräddsås och lingonsylt. 100 g rotselleri
Söndagsstek i Crock-Pot

Söndagsstek i Crock-Pot

Gräddsås är väldigt gott till stek. Skala morot, palsternacka, rotselleri och gul lök. 1/4 rotselleri. 1 morot 1 palsternacka 1/4 rotselleri 1 gul lök