4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det märks att det är sensommar och vi blir sugna på en annan typ av mat. Pressgurka. Klassiska oxrulader blev det och det var fasligt gott som kontrast till den lätta sommarmaten
Salta och peppra kycklingen runt om och bind upp den med bindgarn. pressgurka. Blanda smält smör och soja i en skål och pensla kycklingen med blandningen