Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Smaka av med gelé, salt, vitpeppar och ev mer fond. 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond. Gör så här. Fräs smör och mjöl i kastrull, tillsätt mjölk, fond och grädde
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
En tomatsås kan också funka, men i kväll blev det alltså gräddsås. Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser
Koka ihop allt (vänta med Maizena och soja) på låg temp. En god gräddsås vispas ihop i ett nafs. Red av med Maizena till önskad konsistens och färga med sojan till önskad färg
kalvfond. gräddsås. Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. kalvfond. Detta recept bygger på lite samma idé, men med skillnaden att man gör en egen liten löksoppa och blandar med färsen
Servera medgräddsås, kokt potatis och pressgurka. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel
Kalvfond. Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn
kalvfond. Häll upp med vatten så det knappt täcker. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs