Fräs rödlök, enbär och vitpeppar i smöret i några minuter. Toppa eventuellt med en skvätt gin. Sila bort lök och enbär och rör i crème fraiche och sedan grädde
Smaksätt medenbär, timjan, peppar och eventuellt lite salt. Mortla enbär och timjan. Koka upp lingon med stevia strö, sänk värmen och låt puttra på låg värme ytterligare en stund
Gräddsås. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis eller pasta. 10 enbär. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg
krossade enbär. Gräddsås. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker och smörad form. Sila såsen genom en finmaskig sil och smaksätt med gelé, salt och peppar
5-6 enbär, krossade. Grytstekt ripa2 ripor (à 350–400 g), plockade och urtagna 2 skivor späck som täcker varsin ripa steksnöre salt och peppar smör till stekning 1 gul lök 1 purjolök, använd bara en bit av det gröna 1 morot 100 g rotselleri 3 dl rött vin 1,5 dl vatten 5-6 enbär, krossade 1 kvist timjan 1 lagerblad. Gräddsås Fond från riporna (se beredning) 5 dl vipsgrädde 1 msk svartvinbärsgelé salt och peppar
Smaka eventuellt av med salt och peppar. Lätt kokta morotsstavar, stekt potatis tillsammans med salladslök, stekt svamp, i detta fall stekte jag skivad Karl-Johansvamp direkt från frysen, lingon eller gelé