Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Vitkålshuvud Sök 400 g Lammfärs Sök 1 dl Ris Sök Salt Sök Peppar Sök 1 tsk Timjan Sök 1 tsk Mynta Sök 1 dl Grönsaksbuljong Sök
Jag har bytt ut blandfärsen mot lammfärs och gräddsåsen mot tomastsås. När jag växte upp så var detta en av min och min brors favoriträtter, och mamma gjorde det ofta - en enda stor biff som hon servera tillsammans med kokt potats och gräddsås
Jag har bytt ut blandfärsen mot lammfärs och gräddsåsen mot tomastsås. När jag växte upp så gjorde mamma detta ofta - en enda stor biff som hon servera tillsammans med kokt potats och gräddsås
Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. 400 g nötfärs eller lammfärs. 3 dl Kelda® Klassisk gräddsås. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök
Gräddsås. Lammfärsbiffar, 4 port. 400 g lammfärs. Balsamvinäger Lammfärsbiffar, 4 port 400 g lammfärs. Svensk husmanskost möter traditionellt grekisk, fast utan fetaosten
Gräddsås. 700 g lammfärs. Köttbullar. Skala och hacka lök, vitlök och koriander. Värm oljan i en stekpanna tills det sisslar när man lägger i en bit lök
Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. 400 g nöt- eller lammfärs. 2 1/2 dl Kelda gräddsås. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök
Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. 400 g nöt- eller lammfärs. 2 1/2 gräddsås. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök