Gräddsås lammfärs recept

Recept på Kåldolmar

Recept på Kåldolmar

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Vitkålshuvud Sök 400 g Lammfärs Sök 1 dl Ris Sök Salt Sök Peppar Sök 1 tsk Timjan Sök 1 tsk Mynta Sök 1 dl Grönsaksbuljong Sök
Lammbiff i tomatsås

Lammbiff i tomatsås

Jag har bytt ut blandfärsen mot lammfärs och gräddsåsen mot tomastsås. När jag växte upp så var detta en av min och min brors favoriträtter, och mamma gjorde det ofta - en enda stor biff som hon servera tillsammans med kokt potats och gräddsås
Köttbullar

Köttbullar

kokt potatis, gräddsås, lingon och saltgurka. enbart nötfärs, fläskfärs, viltfärs, lammfärs eller kycklingfärs
Matsedel vecka 42

Matsedel vecka 42

Jag har bytt ut blandfärsen mot lammfärs och gräddsåsen mot tomastsås. När jag växte upp så gjorde mamma detta ofta - en enda stor biff som hon servera tillsammans med kokt potats och gräddsås

Viltbiffar med lingonsås

Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. 400 g nötfärs eller lammfärs. 3 dl Kelda® Klassisk gräddsås. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök
Äggfria äppelfärsbiffar

Äggfria äppelfärsbiffar

Gräddsås. Servera biffarna med potatis, en god sallad, gräddsås och en klick lingondressing. 800 g nöt- eller lammfärs. 800 g nöt- eller lammfärs

Färsbiffar med balsamicosås

3 dl Kelda® Klassisk gräddsås. Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, persilja och vatten till en jämn smet

Köttbullar i indisk gräddsås

Gräddsås. 700 g lammfärs. Köttbullar. Skala och hacka lök, vitlök och koriander. Värm oljan i en stekpanna tills det sisslar när man lägger i en bit lök

Lammbiffar med lingonsås

Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. 400 g nöt- eller lammfärs. 2 1/2 dl Kelda gräddsås. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök

Viltbiffar med lingonsås

Häll i gräddsåsen och klicka ner lingonen. 400 g nöt- eller lammfärs. 2 1/2 gräddsås. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök