Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Nej, gräddsåsen är ju inte italiensk men jag tycker ju om sås så jag kunde inte låta bli. Här hemma blev det en italiensk stek med sardeller, kapris och citron
I dag blev det en jättegod gräddsås med bara lite örtsalt och några teskedar ansjovisspad. Färskpotatissallad grekisk variant med fetaost, kapris och lite sånt
Gräddsås till hemmagjorda köttbullar och stånkat potatismos med lingon… Smaka av. sambal oelek (hett) Rött vin (mustig och lyxig) Balsamicovinäger (bra till rödvinssås) Färska örter (alltid en smakförhöjare) Soya (sälta & färg) Kapris (sälta och syra, god till fisk) Tomatpuré (rund mild smak) Plommon (sötma, passar bra till fläskkött) Mango chutney (sötsur hetta) Grädde (rund, len smak) Cremé fraiche (rund, syrlig smak) Etc etc… Det finns oändliga smaksättare, men dessa är mina favoriter