Vi åt med ugnsrostad morot, kålrot och sparris. Voilá, världens godaste biffar i gräddsås. Silverstenks Nötbiffar i Gräddsås , 6 portioner á 12smartpointsNötbiffar~ 600g nötfärs 10%~ 1 ägg~ 2 msk senap~ 3 medelstora vitlöksklyftor~ salt, peppar, allkrydda (valfritt)Gör så här~ Blanda samman alla ingridienser till biffarna och blanda väl
Grovhacka lök, morot och kålrot. Ingredienser till steken1 kg fransyska av kalv2 gula lökar2 morötter150 gram kålrot4-5 lagerblad2 buljongtärningar10 vitpepparkornSalt och vitpeppar till när du steker fransyskanSmörGör så här1. Ingredienser till såsenSpad från stekkoket100 gram kålrot2 morötter1 finhackad gul lök1 msk tomatpuré1,5 tsk svartvinbärsgelé1,5 msk Maizenaredning1 nypa torkad timjan4 dl vispgrädde1 msk senap av Slottstyp Ev. Fräs lök i smöret och ha efter hand i hackad morot och kålrot (lite finare hackat än till steken)3. 150 gram kålrot
skölj och skala palsternacka, rotselleri, kålrot och morot. Laga under tiden gräddsåsen. Lägg upp kycklingen på fat och servera med rotfrukterna, gräddsåsen samt en grönsallad eller tomatsallad
Skippa gräddsåsen till julbordet bara. Griljerad kålrot. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Servera den gärna med kokt potatis och en god gräddsås med gelé och en sallad. Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka, fänkål och kålrot i mindre bitar
Skippa gräddsåsen till julbordet bara. Griljerad kålrot. Jag har testat flera olika sorters ”skinka” vid olika tillfällen men har fastnat bäst för den helkokta kålroten som skinksubstitut
Stekte lökhalvor och gjorde en gräddsås med smak av pepparrot. Sen kokade jag kålrot och morot i hönsbuljong, som jag sedan pressade och blandade med kokspad, kryddor och smör
Kims köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt. På kvällen fick jag gå på middag med Nespresso och fick bland annat den här goda ugnsrostade kålroten
Vill man göra gräddsås är det bara att tillsätta gräddmjölk i såsen och reda av. I botten på lergrytan lade jag grova bitar av lök, palsternacka, morot och kålrot