fransyska eller innanlår. *Ugn175°. **Ugn 200 grader. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
Det blir en hel del vatten i pannan – det är perfekt för att göra en god gräddsås. entrecote, högrev och nu innanlår och sammanfattat är innanlåret en klar vinnare
-) Vi köpte både Entrecote och innanlår. -) Av innanlåret lagade jag rullader som jag fyllde med lite gott sen fick de stå och dra sig i den goda såsen till söndagen
En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Gräddsås. 8 skivor kött (innanlår). 8 skivor kött (innanlår). Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Smaka av gräddsåsen med salt, vitpeppar, ansjovisspad och lite sött som någon tsk gelé eller socker. 1,5 kg stek av grytkött som nöt eller vilt utan ben, ex innanlår, högrev eller rostbiff
Ta vara på spadet och gör en gräddsås av det. ca 6-8 lövbiffsskivor av fransyska eller innanlår. ca 6-8 lövbiffsskivor av fransyska eller innanlår ca 1 dl senap (vanlig) 2 gula lökar, finhackade ca 300 g rökt fläsk, i skivor smörgåsgurka, skivad (efter smak) tandpetare 2 msk smör rapsolja 5-7 dl vatten 1 dl spad från smörgåsgurkan nymalen peppar 1 tsk senap 2 kalvbuljongtärningar salt 2 dl vispgrädde