Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts, pressgurka och rårörda lingon. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 min. 200 g färsk haricots verts. 600 g delikatesspotatis Arla® Smör&rapsolja spray Krämig gräddsås. ½ msk kalvfond 2 dl vatten 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk svartvinbärsgelé ½ msk kinesisk soja 2 tsk majsstärkelse ½ tsk salt Haricots verts. 200 g färsk haricots verts ½ tsk flingsalt
4 900 g fast potatis 1 rödlök 4 skivor fläskkarré 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1 rött äpple salt och peppar 150 g haricots verts 1 romansallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Servera köttbullarna med den kokta potatisen, såsen, lingonen och haricots vertsen. 500 g haricots verts. Koka 500 g haricots verts i 3 min. 500 g haricots verts
Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna. Servera kycklingen med de ugnsrostade rotfrukterna och gräddsåsen
Haricots verts med de trista ändarna kvar. När det är 25 grader varmt är man inte så så sugen på slottsstek med gräddsås. 1 näve haricots verts. 1 näve haricots verts
Lunchen bestod av en gigantisk wallenbergare med luftigt potatismos, gräddsås, rårörda lingon, lättkokt fänkål och knipplök, haricots verts med örtolja samt någon fetaoströra smaksatt med vitlök och lavendel
morötter, haricots verts, gula lökar. pannbiff med gräddsås och stekt lök. Koka morötterer i saltat vatten och tillsätt haricots vertsen de sista minuterna
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Servera älgfärsbollarna med gräddsåsen, riset och haricots verts. Skär haricots verts i 1 cm stora bitar och lägg dem på riset de sista 5 minuterna av risets koktid så att de ångkokas. 300 g haricots verts