Har Du inte tillgång till vilt, går det bra att göra den här rätten på nötkött eller fläskkött. Rådjursstek med Äppelgräddsås 1 kg Rådjursstek med ben 2 msk torkad Rosmarin 2 msk Havssalt 1 tsk nymald Vitpeppar 5 dl Grädde 1 gul Lök 1 Svenskt Äpple 3 msk Smör 1 dl Calvados 1 dl Vatten 3 msk Viltfond 1 msk Ekologiskt Buljongpulver 1 msk Calvados och 1 tsk Honung Gnid in steken med finhackad rosmarin, salt och peppar
Fläskskav är väl inte det vanligaste utan snarare renskav, älgskav eller viltskav men jag brukar göra på fläskkött när jag fått en bit över som hamnat i frysen
Recept, lakritsdoftande gräddsås som jag gjorde den. Det må vara fläskkött men då jag vet vart det kommer ifrån och att jag vet att vi i Sverige inte har haft trikiner bland uppfödda grisar på närmare 30 år så steker jag mitt kött till medium ungefär, dvs lite rosa i mitten
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Huvudrätten bestod av en under förmiddagen nyslaktad och plockad höna som serverades med tennisbollsstora knödlar och rikligt med ljus gräddsås, baserad på buljong, nerkokad av skrovet av hönan
Gräddsås. Gräddsås. 500 g rimmat fläskkött i bit, ex rökt fläsk, eller kassler i större bitar(fläsklägg om man så vill). Järpar i gräddsås med kokt potatis 4p. 500 g rimmat fläskkött i bit, ex rökt fläsk, eller kassler i större bitar(fläsklägg om man så vill)
Huvudrätten bestod av en under förmiddagen nyslaktad och plockad höna som serverades med tennisbollsstora knödlar och rikligt med ljus gräddsås, baserad på buljong, nerkokad av skrovet av hönan
Huvudrätten bestod av en under förmiddagen nyslaktad och plockad höna som serverades med tennisbollsstora knödlar och rikligt med ljus gräddsås, baserad på buljong, nerkokad av skrovet av hönan
Jag bestämde mig för att köpa lite fläskkött och göra en god gräddsås med salvia. Jag rensade ut vårt kryddland häromdagen och hittade salvia som har börjat bli grön igen
Pannbiff med gräddsås, stekt lök och lingon – underbara husmanskost. Här hemma är vi väldigt förtjusta i husmanskost och i förra veckan lagade vi dessa goda pannbiffar som vi serverade med lite kokt nypotatis, gräddsås, lite lingon och så självfallet stekt lök