En riktigt god gräddsås är en sås som reder sig själv. Den här gräddsåsen brukar jag göra väldigt ofta och den funkar till det mesta, pannbiff, köttbullar, helstekt fläskkarré osv
Fräs rödlök, enbär och vitpeppar i smöret i några minuter. Tillsätt madeiravin och buljongtärningar, låt koka ned till hälften, det tar cirka 10 minuter
Servera med potatis, gräddsås och lingon. Gräddsås. Köttfärslimpa. 4 port. ca 500 g köttfärs2 dl crème fraiche1 påse fransk löksoppa1 ägg2-3 msk ströbrödsvartpepparSätt ugnen på 175-200°C
Gräddsås. Gräddsås. Lammfärsbiffar. Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg
Gräddsås. Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. 1 dl Creme Fraiche Naturell