Gräddkoktvitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Efter att nästan hela sommaren ätit olika varianter av färskpotatis är det extra gott med just gräddkokt kål till exempelvis grillat och det passar bara inte till grillat utan en klassisker är ju stekta korvar, pannbiff och mycket mera
Gräddkokt hel spenat passar också till. Råkostsalladen består av strimlad vitkål, morot och kålrot. För flera år sedan så gick jag en japansk matlagningskurs där vi använde ”panko” ströbröd som var så frasigt och härligt
Söndag - Helstekt fläskfilé med gräddkokt savoykål. Kyckling med smak av koskos, lime och curry i en härlig kombination tillsammans med paprika och vitkål
Gräddkoktvitkål. Servera färsbiffen med den gräddkokta kålen. Riv eller strimla vitkålen. Tillsätt vitkål och gräslök och låt allt koka i ca 5 minuter. 1/2 vitkålshuvud
Kallrökt lax med gräddkokt svamp. Kallrökt lax med gräddkokt skogssvamp, 2 port 100 gr kallrökt lax i skivor 2 msk torkad skogssvamp 1 msk hackad gul lö smör 2
Den här veckan har jag ätit gräddkokt broccoli och gräddkoktvitkål om vartannat. Fortsatte lyxen med oxfilé, jajamensan, till den gjorde jag gräddkokt broccoli - så enkelt och så gott
Skär av roten på fänkålen och skiva den i samma storlek som vitkålen. Gräddkokt kål3 portioner300 g vitkål200 g fänkål2 tsk smör1½ dl gräddesaltpepparStrimla vitkålen ganska tunt. 300 g vitkål