Gräddkokt sej recept

Gräddkokt sej med pocherade ägg

Gräddkokt sej med pocherade ägg

4 sejfileér à 120 g. Skala och koka potatisen. Koka upp grädden i en låg vid kastrull och sjud sen fisken under lock 4-5 minuter
Dagens firre

Dagens firre

Det är enklast att först göra den gräddkokta purjon innan man steker sillen. Där ska den ligga nån dag och gona till sej för att sedan ätas med lite kokt ägg och en grov macka, mums
Lax, igen, och därtill vita bubblor!

Lax, igen, och därtill vita bubblor!

Då handlade om en gräddkokt variant som gick snabbt att fixa till (recept här), idag blir det en smalare variant - kanske passande för de av er som avgett sådana nyårslöften - med smaker som går åt det japanska hållet
Veckans underlättare

Veckans underlättare

Sillens lov fortsätter vi sjunga, nu med en senapsmarinerad version som serveras med gräddkokt purjolök