Gräddkokt savoykål recept

Gräddkokt savoykål med kasslerskivor

Gräddkokt savoykål med kasslerskivor

Servera dem med kokt potatis och gräddkokt kål. Förväll kålen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Spola av den med kallt vatten i ett durkslag
Gräddkokt Savoykål

Gräddkokt Savoykål

Den gräddkoktaSavoykålen är klar att servera. 0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram. 10,5 tsk sockerDela Savoykålshuvudet i två delar. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock
Gräddkokt vitkål

Gräddkokt vitkål

Gräddkokt vitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Efter att nästan hela sommaren ätit olika varianter av färskpotatis är det extra gott med just gräddkokt kål till exempelvis grillat och det passar bara inte till grillat utan en klassisker är ju stekta korvar, pannbiff och mycket mera
Matsedel vecka 19

Matsedel vecka 19

Söndag - Helstekt fläskfilé med gräddkoktsavoykål. Jag tycker dessutom att ni ska servera gräddkoktsavoykål till middagen
Matsedel vecka 20

Matsedel vecka 20

Söndag - Helstekt fläskfilé med gräddkoktsavoykål. Jag tycker dessutom att ni ska servera gräddkoktsavoykål till middagen
Överraskande gott

Överraskande gott

Av en slump bläddrade jag i Året runt på jobbet och hittar gräddkoktsavoykål. Det är så sällan det finns några savoykål (kvar) där jag brukar handla, så när jag fick syn på ett ensamt kålhuvud kastade jag mig över det