Gräddkokt fänkål recept

Förnyårsfirande

Förnyårsfirande

De blev verkligen supergoda och de olika sorterna kål som serverades gräddkokta till passade perfekt
Gräddkokta grönsaker

Gräddkokta grönsaker

Skär lök och fänkål i stora klyftor. 700 g fänkål. Skala löken. Fräs dem i smör i en gryta. Tillsätt tomater, fond, salt och peppar
Torskrygg med gräddkokta primörer och baconströssel (LCHF)

Torskrygg med gräddkokta primörer och baconströssel (LCHF)

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ingredienser 5 st morötter , späda 1 st fänkål , med vippor 1 st Rödlök , gärna färsk 1 ask Småtomater 4 st torskryggfiléer , tinade 3 dl vispgrädde , laktosfritt 1 paket bacon 8 tsk smör , laktosfritt 3 tsk Reneé Voltaire Lantbuljong Original 1 nypa(or) örtsalt , Herbamare 1 krm svartpeppar , färskmalen 1 nypa(or) flingsalt Köp receptet
Cool kål 2

Cool kål 2

Skär av roten på fänkålen och skiva den i samma storlek som vitkålen. Gräddkokt kål3 portioner300 g vitkål200 g fänkål2 tsk smör1½ dl gräddesaltpepparStrimla vitkålen ganska tunt

Skönhet ligger i betraktarens mun

Jag hade lagt upp fylld fläskkotlettrad, gräddkokt lök, fondantpotatis och plommonsås och uttryckte ett lätt missnöje med att allt såg brunt och beige ut – samtidigt ville jag inte fuska till min idé med något färgglatt bara för sakens skull

Fläskkorv med gräddkokt fänkål

Lägg upp den gräddkoktafänkålen på tallrikar med fläskkorven. Skär fänkålsstånden i klyftor och skär bort rotfästet

Nystekt fisk med gräddkokt purjo

Tillsätt salt, fänkål och citronsaft. Servera med gräddkokt purjolök, kokt potatis och citron att pressa över fisken

Torsk i ugn med örttäcke

Gräddkoktfänkål. Gör fänkålen. Arrangera torsken med potatispurén, fänkålen och tomaterna på fyra tallrikar

Kycklingcrèmesoppa

Mixa redd soppa med smörfräst svamp, gräddkoktfänkål, palsternacka eller morot och hetta upp. Koka upp mjölken under ständig omrörning