Gräddfilssås ost recept

Langos

Langos

pressa i lite vitlök och salt i gräddfilssåsen. 3 dl ost helst lagrad. Varför inte äta langos Till helgen
Fixa vegobiffarna i muffinsplåten

Fixa vegobiffarna i muffinsplåten

Rör ihop ingredienserna till gräddfilssåsen och smaka av. Tillsätt kikärtsmjöl, örtkrydda, salt, chilisås och riven ost
Hemgjord kebabpizza, Lisa Lemkes bästa recept

Hemgjord kebabpizza, Lisa Lemkes bästa recept

Gräddfilssås. Bred tomatsås över bottnen och fördela hälften av osten över. Toppa med isbergssallad, strimlad rödlök, peperoni, den heta tomatsåsen och gräddfilssås
Amerikansk tomatpaj

Amerikansk tomatpaj

Servera den varm med gräddfilssås smaksatt med kryddgrönt. Smula över rosmarin och strö på osten. 1-2 dl riven ost
Vegowraps med smak av spiskummin

Vegowraps med smak av spiskummin

 Spiskumminsmaken sitter i gräddfilssåsen och ger wrapsen det där lilla extra som gör att man blundar och njuter
Tonfisktacos med bönor

Tonfisktacos med bönor

Fyll dem sedan med sallad, tonfisk, bönor, salladslök, tomater och gräddfilssås. Toppa med ost. 1 1⁄2 dl Arla Köket® riven ost mager
Vegowraps med smak av spiskummin

Vegowraps med smak av spiskummin

Spiskumminsmaken sitter i gräddfilssåsen och ger wrapsen det där lilla extra som gör att man blundar och njuter
Langos till helgen kanske

Langos till helgen kanske

Gräddfilsås ( 2 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche), pressa i lite vitlök och salt i gräddfilssåsen. 3 dl ost helst lagrad. 3 dl ost helst lagrad
Ostpaj

Ostpaj

Till pajen passar en romsås utmärkt om den serveras till fisk annars kan en örtig gräddfilssås passa bra

Fissssssssk

Hit är recepten likadana och ibland så åker fisken in så här, naturell och serveras med en kall örtig, dillig, gräddfilssås till
Pikant köttfärslimpa

Pikant köttfärslimpa

Servera en gräddfilssås smaksatt med. Saftig färslimpa där ost, salvia och curry ger pikant smak. Skär osten i små tärningar och hacka löken fint
Gott med rödbetor

Gott med rödbetor

Till denna potatissallad kan man ha en yoghurt eller gräddfilssås. Jag lägger egentligen aldrig in dem utan älskar att ugnsrosta eller koka dem och använda i sallader eller bara äta dem nybakade med fetaost eller chevréost eller västerbottenost
Krabbigt värre!

Krabbigt värre!

Som sällskap till krabban åt jag en bit vitlöksbröd och lite kall gräddfilssås. Strö 3 dl riven god ost med 17 % fetthalt över svampen och häll sedan över äggstanningen
Pankopanerad torskrygg

Pankopanerad torskrygg

Servera med potatis, gräddfilssås eller remouladsås eller med grön sparris. Till dagens fisk serverades grön sparris, skirat smör, hackade mandlar och tunna skivor ost
PÅSKMAT

PÅSKMAT

Eller en vanlig gräddfilssås med gräslök. Blanda detta med sparrismixen och osten. PATÈ på sparris och rökt lax med nobissåsNobissåsKan förberedas före, håller sig 2 veckor i kylskåp1 ägg2 tsk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger½ tsk örtsalt5 varv på vit och svartpepparkvarnen vardera2 dl solrosolja1 stor näve gräslök½ dl riven parmesanost1 pressad vitlöksklyfta• Koka ägget i exakt tre minuter och skrapa ur i en skål• Häll i senap, vinäger, salt och peppar• Häll långsamt i olja och vispa konstant• Skär gräslöken i små små bitar, blanda i den, vitlöken och parmesanostenTimbaler (alt. två lagers paté)500 gram sparris400 gram varmrökt lax50 gram ekologiskt vanligt smör1 dl väl sköljd vattenkrasse4 ekologiska ägg1 dl grädde1 kryddmått riven muskot1 tsk worcestershiresås1 stänk tabasco1 dl riven vällagrad parmesanost (riv själv från en bit)1 dl riven gruyére eller raclette (eller annan stark ost)1 citron• Skär av sparrisknopparna någon cm ner, spara• Skär resten av sparrisen i grova bitar och koka upp vatten, lägg ner sparrisen och koka ca 8 min till den är halvmjuk