Gräddfilssås. Bred tomatsås över bottnen och fördela hälften av osten över. Toppa med isbergssallad, strimlad rödlök, peperoni, den heta tomatsåsen och gräddfilssås
Till denna potatissallad kan man ha en yoghurt eller gräddfilssås. Jag lägger egentligen aldrig in dem utan älskar att ugnsrosta eller koka dem och använda i sallader eller bara äta dem nybakade med fetaost eller chevréost eller västerbottenost
Som sällskap till krabban åt jag en bit vitlöksbröd och lite kall gräddfilssås. Strö 3 dl riven god ost med 17 % fetthalt över svampen och häll sedan över äggstanningen
Servera med potatis, gräddfilssås eller remouladsås eller med grön sparris. Till dagens fisk serverades grön sparris, skirat smör, hackade mandlar och tunna skivor ost
Eller en vanlig gräddfilssås med gräslök. Blanda detta med sparrismixen och osten. PATÈ på sparris och rökt lax med nobissåsNobissåsKan förberedas före, håller sig 2 veckor i kylskåp1 ägg2 tsk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger½ tsk örtsalt5 varv på vit och svartpepparkvarnen vardera2 dl solrosolja1 stor näve gräslök½ dl riven parmesanost1 pressad vitlöksklyfta• Koka ägget i exakt tre minuter och skrapa ur i en skål• Häll i senap, vinäger, salt och peppar• Häll långsamt i olja och vispa konstant• Skär gräslöken i små små bitar, blanda i den, vitlöken och parmesanostenTimbaler (alt. två lagers paté)500 gram sparris400 gram varmrökt lax50 gram ekologiskt vanligt smör1 dl väl sköljd vattenkrasse4 ekologiska ägg1 dl grädde1 kryddmått riven muskot1 tsk worcestershiresås1 stänk tabasco1 dl riven vällagrad parmesanost (riv själv från en bit)1 dl riven gruyére eller raclette (eller annan stark ost)1 citron• Skär av sparrisknopparna någon cm ner, spara• Skär resten av sparrisen i grova bitar och koka upp vatten, lägg ner sparrisen och koka ca 8 min till den är halvmjuk