Blanda ner den hackade dillen i gräddfilssåsen. Smaka av med salt och peppar och ev med mer senap. Blanda gräddfil, lök, senap, olja och vinäger i en skål
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Man kan självklart variera salladen på många olika sätt, bara att lägga i det man själv gillar eller varför inte göra en god potatissallad genom att tillsätta kalla, skurna potatisar och göra en kall gräddfilssås
Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
Till denna potatissallad kan man ha en yoghurt eller gräddfilssås. Smaksatt med exempelvis lite fransk senap, finhackat äpple, kapris eller smörgåsgurka och lite salt
När potatisen är klar så låt den ånga av skär den sen i grova bitar mens den är varm och blanda ned i gräddfilssåsen, den varama potatisen kommer att göra att såsen tjocknar
Rör ihop med vinäger och senap. Men mina kollegor på skolan ska ha all cred, alla mina nya idéer första dagen togs emot med väldigt positiv inställning
Eller en vanlig gräddfilssåsmed gräslök. Det är en underbar högtid med ljusgröna, gula och ljusa färger, massa grönsaker, spirande trädgård (även om den spirar så lagom i år), skaldjur, fisk och gärna vita viner