Till denna potatissallad kan man ha en yoghurt eller gräddfilssås. Smaksatt med exempelvis lite fransk senap, finhackat äpple, kapris eller smörgåsgurka och lite salt
När potatisen är klar så låt den ånga av skär den sen i grova bitar mens den är varm och blanda ned i gräddfilssåsen, den varama potatisen kommer att göra att såsen tjocknar
Även gott med en kall gräddfilssås smaksatt med vitlök och färska örter tex. olika sorters ostar, chili, färska tomater om du tar bort allt innehåll och kärnor, kapris, hackad selleri, knaperstekt bacon, italienska skinkor, paprika
2 - 3 msk riven pepparrot (gott till bl a fisk)3 msk finhackad färsk paprika1 tsk paprikapulver(gott till bl a kyckling och lammkött)3 msk riven ädelost1 dl riven stark ost(gott till bl a kokta grönsaker och spaghettirätter)1 dl rårivna äpplen2 tsk curry1 tsk salt(gott till bl a rätter med skinka, kassler och lammkött)2 msk hackad ättiksgurka2 msk finhackad kapris1 msk ansjovisspad(gott till bl a stekt fisk)Kom ihåg. 2 msk finhackad kapris
Rör försiktigt ihop gräddfilssåsen med potatisskivorna så att de inte går sönder för mycket. Skär potatisen i skivor och varva med kapris, lök och persilja i en skål