Gotlandslimpa recept

Klassisk Gotlandslimpa

Klassisk Gotlandslimpa

Ger 2 limpor. Dag 1. 8 dl rågsikt (à ca 440 g). 1 msk salt. 7 1/2 dl vatten. 2 tsk ättiksprit (12 %). Dag 2. 50 g färsk jäst
Klassisk Gotlandslimpa

Klassisk Gotlandslimpa

Dag 1. Mät upp rågsikt och salt i en bunke till degblandaren. Koka upp vattnet. Häll det kokande vattnet och ättikan över mjölet
Klassisk gotlandslimpa med sirap

Klassisk gotlandslimpa med sirap

Koka upp vatten, ättika och salt. Lägg rågsikten i en degblandare. Häll på det heta vattnet och blanda ihop till en kladdig deg
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

Koka upp vattnet, tillsätt ättika och salt. Slå blandningen över rågsikten och arbeta ihop en deg som får stå över natten
Gotlandslimpa på surdeg

Gotlandslimpa på surdeg

Dag 1. Häll vattnet över rågsikten i en bunke. Tillsätt ättiksprit och kör degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller knåda för hand dubbelt så länge
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

dag 1, skållning. Koka upp vattnet. Väg upp mjölet i en bunke och häll på det kokande vattnet. Låt stå över natten
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

Lägg mjöl, salt och ättika i en bunke. Häll på det kokande vattnet och kör degen 10-15 minuter med maskin

Gotlandslimpa i bakkupa

Skållning. Låt det kokande vattnet svalna något innan det hälls över mjölet i en stor bunke. Tillsätt salt och ättiksprit och knåda med maskin i 10 minuter
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

I en gotlandslimpa ingår det en viss mängd skållat finmalt rågmjöl. Gotlandslimpan är smaksatt med malet torkad pomeransskal (pomerans är en citrusfrukt), vilket ger brödet en speciell smak och karaktär

En skållning i Stureby

GOTLANDSLIMPA I MARS, två stora bröd. En gång i somras när jag bakade i Rute blev det ett litet missöde med pomeransskalen till gotlandslimporna (ja, de kallar dem inte limpor, de har nån grej med det, men det är ju faktiskt gotlandslimpor)
Slutspurten!

Slutspurten!

Jag skall baka ett gott bröd - Gotlandslimpa, ser väldigt gott ut & sedan bor min bror med familj på Gotland så vill ha lite koll på vilket bröd de äter
Rosenmaränger

Rosenmaränger

Gotlandslimpa. Rosenmaränger. Bara namnet liksom. De sköra, parfymsöta små liven får mig alltid att tänka på excentriska tepartyn i brittiska trädgårdar med massor av vita spetsar och kristallglas och sherry

En surdegs sista vila

flickr-photo { border. solid 0px #000000. }. flickr-yourcomment { }. flickr-frame { text-align. left. padding. 3px
Lussebullar med rågsikt

Lussebullar med rågsikt

Gotlandslimpa BULLAR. Lussebullar med rågsikt. I min iver att finna det bästa receptet på lussebullar har jag nog testat det mesta
Gotlandslimpa med surdegskaraktär

Gotlandslimpa med surdegskaraktär

Värm vattnet till 90 grader. Häll det över 8 dl rågsikt samt saltet och pomeransen. Knåda ihop till en deg som får stå täckt över natten
Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

Jag har surdegsbakaren Martin Johanssons bok med recept och nyligen gjorde jag hans gotlandslimpa. Surdeg är en härlig sak som har växt till sig rejält i Stockholm