Gorgonzolaspäckad recept

Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca 0,5 msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxfilé, tournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzolaost (mogen, gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, gärna hemkokt (ej koncentrerad) 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Gorgonzolaspäckad älgfilé med rotfruktsrösti

Gorgonzolaspäckad älgfilé med rotfruktsrösti

Första adventshelgen är här och alla ljusstakar och stjärnor är framme. Mysigt. Det är inte direkt något vinterväder, när jag skriver detta knakar det i vårt gamla hus av stormvindarna utanför
Lax och gorgonzola!

Lax och gorgonzola!

Gorgonzolaspäckad laxTill 1 laxfilé på ca 1 kilo tar jag100 g kallrökt lax, i strimlor3 skivor torrt vitt bröd150 g gorgonzolaSätt ugnen på 225 grader

Gorgonzolaspäckad oxfilé

Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna