Gorgonzolasås recept

Gorgonzolasås

Gorgonzolasås

Till den inbakade fläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen
Gorgonzolasås till pasta

Gorgonzolasås till pasta

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt osten i små bitar och låt den nästan smälta på svag värme
Åsas gorgonzolasås

Åsas gorgonzolasås

Koka upp vatten och kalvfond. Tillsätt grädde, senap, sweet chilisås, salt, peppar och socker (sockret är nödvändigt för att få den goda smaken)
Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Bryn fläskfilén hel i stekpanna, salta och peppra. Fräs svampen. Tillsätt crème fraiche och koka ihop. Smaka av med salt och peppar
Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås

Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås

Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken
Lövbiff i gorgonzolasås

Lövbiff i gorgonzolasås

Smörj en eldfast form och täck botten med skivad färsk tomat. Snåla inte med tomaterna. Krydda och stek 6-8 lövbiffar och lägg dessa ovanpå tomaterna