Gorgonzolapaj recept

Gorgonzolapaj med päron

Gorgonzolapaj med päron

Snart är det dax för vår påskfest, i år blir det tredje året vi har denna fest. Det är en hel del jobb men har jag väl satt menyn så är det ett kärt besvär

Ramonas gorgonzolapaj

Tapas SM – Vecka 1 – finalist 1. Ramonas gorgonzolapaj. Av. bodil fransson. Gör pajdeg av grahamsmjöl och vetemjöl
Svamp- och broccolipaj med gorgonzola

Svamp- och broccolipaj med gorgonzola

Om jag får välja en lunch att äta varje dag för resten av mitt liv är det ganska stor chans att jag väljer broccoli- och gorgonzolapaj

Tapas SM – veckofinal 1

Ramonas gorgonzolapaj (länk). Äntligen är Tapas SM i full gång och vi har precis provsmakat oss igenom den första veckofinalen

Gorgonzolapaj med sparris (LCHF)

1. Lägg mandelmjöl och sesamfrön i mixern och mixa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till pajskalet och mixa till en deg

Gorgonzolapaj

Låt pajdegen vila 30 min i kyl, Grädda 10 min i200 grader, häll i fyllningen. Grädda tills allt stannat och pajen fått fin färg

Gorgonzolapaj

Dela smöret i kuber. Blanda smör och mjöl i en matberedare eller nyp ihop med fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en fast deg

Peo´s gorgonzolapaj

Hacka samman mjöl och margarin till degen. Tillsätt ölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller kör det hela i matberedare

Gorgonzolapaj

Låt pajdegen vila en stund efter gräddning. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och tillsätt övriga ingredienser

Gorgonzolapaj till tjälknöl

Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går snabbt och lätt i en matberedare. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en slät deg

Chili och Gorgonzolapaj

Sätt ugnen på 200 grader. Kör 22 Pepparkakor, digestive- kexen och muskot i en matberedare så att och så det blir ett fint "ströbröd"

Broccoli- och gorgonzolapaj

Tina smördegplattorna. Knåda ihop till en boll och kavla ut till en rundel som täcker pajformen, ca 25 cm i diameter