Servera gorgonzolakrämen vid sidan av salladen. Här kommer resten av receptet 100 gram ruccolasallad4 tomater20 gröna oliver20 svarta oliverkronärtskockorna från ovan100 gram prosciutto (eller ännu hellre breasola men det fanns inte på ICA) Gorgonzolakräm 150 gram gorgonzola150 gram mascarpone1 msk vitvinvinäger1 msk olivoljasalt och peppar Smält ostarna i en kastrull på låg värme
Smördegsrullar med lax och gorgonzolakräm 35-40 st 225 gr 10-12 min 2 pak kyld smördeg på rulle 300 gr färskrökt lax i tunna skivor Gorgonzolakräm 2 dl creme fraiche 200 gr gorgonzola · Veckla ut smördegen · Mosa ihop gorgonzolaosten och cf till en slät massa · Bred över degen · Fördela laxen över · Rulla ihop som en rulltårta · Skär 1-1½cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper · Grädda i 225 gr tills rullarna blir gyllenbruna ca 10-12 min 35-40 st