Sonen födelsedagstårta blev en riktig godistårta. Tillsätt äggen, ett i taget. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna
Denna godistårta med mycket smak av mandelmassa och choklad gjorde succé. En tårta som passar perfekt för de som inte tål gluten, men mindre bra för de som ska undvika mandel och ägg
Och en godistårta skulle det bli. Vispa ägg och socker poröst. Ett tips är att lägga bakplåtspapper över tårtbotten för att inte ytan blir för välgräddad
Kanske gillar din Annika chokladtårta bäst, medan Amanda hellre vill ha frukt, Victoria vill säkerligen ha en prinsesstårta och själv föredrar jag en godistårta med lakritsbåtar och dajmkross
Vispa upp äggen lätt med sockret. Smält matfettet och rör ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i äggsmeten
Blanda mandel, smör och choklad i äggsmeten. Vispa vitorna hårt och vänd ner i ägg och mandelsmeten. Dela 4 av äggen i vitor och gulor. Vispa socker och 4 äggulor med ett helt ägg, vitt och pösigt. 5 ägg
Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt mellan varje. Den som inte har en sådan form kan lägga ett smort smörpapper i botten på formen men fortfarande smörja och mjöla kanterna