Gnocci recept

Gratinerad gnocci

Gratinerad gnocci

Jag lagade en mycket god gratäng med gnocci härom dagen. Fördela gnoccin över såsen och häll sedan den resterande såsen över gnoccin
Vegetarisk gnocci

Vegetarisk gnocci

Koka gnoccin efter beskrivning på förpackningen. Vid servering tillsätt osten genst på den heta gnoccin
Quornfärsgratinerad Gnocci

Quornfärsgratinerad Gnocci

Jag har lagat något liknande en gång tidigare men då använde jag fylld tortellini istället för gnocci och jag måste nog säga att det var snäppet godare, även om den här gratängen också var mycket smakrik
Gnocci med salciccia

Gnocci med salciccia

Jag pratar alltså om gnocci (njåcki), som egentligen är italienska för "bitar". Gnocci med salcicciaGnocci (finns färska i affären)SalcicciaSmå fina tomaterRuccolaSchalottenlökchiliGör så här
Ljuvligt gott med Gnocci

Ljuvligt gott med Gnocci

Potatisgnocci är lite som det italinska svaret på små kroppkakor fast ingen fyllning utan man serverar tillbehören vid sidan om
Sallad med gnocci, citron och parmesan

Sallad med gnocci, citron och parmesan

0,5 dl rödvinsvinäger 3 schalottenlökar, strimlade 0,8 dl olivolja 1,5 citron, skalet 2 klyfta vitlök, rivna eller pressade salt peppar 2 förp färsk gnocchi (á 500 g potatispasta) 0,5 ask rucolasallad 100 g parmesan, hyvlad eller grovriven
Kassler & Broccoligratäng

Kassler & Broccoligratäng

8-10 dl kokt pasta (gnocci el. Fräs purjo och champinjonerna, i med kassler och skinka. Koka pastan något kortare än rekomenderad koktid
Lättlagad och god pastarätt

Lättlagad och god pastarätt

4 port kokt pasta (penne eller gnocci). Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
Krossad potatis & fyllda potatisskal

Krossad potatis & fyllda potatisskal

Tag ut och låt svalna lite, dela sedan potatisarna på längden och gröp ur det mesta av innehållet (spara – perfekt till potatisbullar eller gnocci)
Pastagratäng med gorgonzolaost

Pastagratäng med gorgonzolaost

Pastagratäng med gorgonzolaostca 4 portca 400 g pasta (exv penne eller gnocci)ca 3-400 g lövbiff 1 gul lök5 dl grädde ½ tärning köttbuljong150 g gorgonzolaost1 dl riven ost (lagrad, smakrik)salt och pepparsmörKoka pastan enligt anvisningarna på paketet
Zuppa Rosso con Polpette

Zuppa Rosso con Polpette

6 dl pasta (tex ruote, farfalle eller gnocci). Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora
Laxpasta med dill och pepparrot

Laxpasta med dill och pepparrot

cirka 400 g pasta, till exempel gnocci. Så här gör du. 20 minuter. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen