När jag kom hem hade O ordnat gjort en grym gnocchisallad till middag. Ljummen gnocchisallad6-8 portioner750 g potatisgnocchi100 g flagad mandel1 1/2 kruka färsk basilika3 1/2 dl riven parmesanost1 dl olivolja1 dl vattenev
Mmm, vad god denna var. Kanske en av sommarens sista grill, blev denna tillbehör till, och så en kall sås till, gjord av ugnrostade vitlökar, mosade och utblandade i creme fraiche, med lite salt och svartpeppar
Mättande gnocchisallad med ost med lite sting. Italiensk afton. Gott, italienskinspirerat småplock på fredagkvällen är ganska oslagbart till ett glas vin
6 portioner1 kg potatisgnocchi100 g flagad mandel1½ kruka färska basilika3½ dl riven parmesanost1 dl olivolja1 dl vattensalt och peppar500 g små tomater i olika färger400 g sugarsnaps1-2 stånd grön sparrissalt och pepparKoka gnocchin enligt förpackningens anvisningar
Blanda saffran, salt, äppelcidervinäger, rosmarin, svartpeppar, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Vispa ner oljan och låt stå och dra en stund för att samla smak
Blanda samman vinäger, schalottenlök, olivolja och citronskal med riven vitlök samt salt och peppar. Koka gnocchin i saltat vatten i ca 3 minuter eller tills pastan flyter upp till ytan
Pensla sparrisen med olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla sparrisen över fin glöd i 3-5 minuter eller tills den känns mjuk med lite tuggmotstånd
Lägg gnocchin i en mikrotålig skål. Häll på vatten så att det går upp till hälften på kuddarna. Lägg lock eller folie över skålen och mikra på 3/4 effekt 4 minuter