Glutenfritt recept

52 Spara
Grovt, glutenfritt formbröd med banan, pistaschnötter, chiamjöl och nyponpulver

Grovt, glutenfritt formbröd med banan, pistaschnötter, chiamjöl och nyponpulver

Tillsätt banan, olja, sirap, nyponpulver, nötter, linfrön och chiamjöl, och kör igång maskinen. 50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader125 g mosad Kravbanan - 2 små bananer½ dl mandelolja1/4 dl yaconsirap2 msk nyponpulver1 dl grovhackade naturella pistaschnötter½ dl gula linfrön - vanliga går också bra1 dl chiamjöl3 dl mörkt bovetemjöl3 dl sojamjöl2 msk mald psyllium1 tsk saltLös jästen i det ljumma vattnet. 125 g mosad Kravbanan - 2 små bananer
3 Spara
Scones

Scones

Scones. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop. Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop
30 Spara
Snabbt pannbröd med morot (glutenfritt)

Snabbt pannbröd med morot (glutenfritt)

Ett roligt glutenfritt alternativ som jag definitivt kommer baka mer med. Eftersom jag var vrålhungrig ville jag att det skulle gå snabbt så jag kom att tänka på pannbröden jag brukade göra när jag var yngre, ni vet de där bröden som man steker i stekpanna i ett par minuter som nästan blir som ett tunnbröd
5 Spara
Glutenfritt vitt bröd

Glutenfritt vitt bröd

Jag äter sällan vitt bröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
Sökförslag och sidor