Glutenfria surdegsfrallor recept

Glutenfria Surdegsfrallor med lingongrova-smak

Glutenfria Surdegsfrallor med lingongrova-smak

Detta recept är inspirerat av ett av mina första småbröd, men med lingongrovamix istället för havrebrödsmix – Glutenfriasurdegsfrallor/småbröd, och utan frön eller kärnor till lilltjejen för tillfället tenderar att reagera mot det mesta
Naturligt glutenfria surdegsfrallor med durramjöl

Naturligt glutenfria surdegsfrallor med durramjöl

Det blev ändå ett ganska lyckat försök men nästa gång kommer jag ta mindre mängd mjöl – de blev lite kompakta – men väldigt goda i smaken och surdegen ger den där härliga saftigheten som många vanliga glutenfria bröd inte har
Glutenfria surdegsfrallor

Glutenfria surdegsfrallor

Var tvungen att testa min surdegsmix så mixa ihop dessa ikväll, resultatet blev över förväntan. ). 12 st
Glutenfria surdegsbaguetter

Glutenfria surdegsbaguetter

Jag har gjort baguetter tidigare med glutenfritt surdegspulver, men den här gången använde jag "riktig" surdeg, som jag sparade från mitt förra surdegsbak med glutenfriasurdegsfrallor
Glutenfria studentskor - inte särskilt syndiga

Glutenfria studentskor - inte särskilt syndiga

Läs gärna mer i det här inlägget om surdegsfrallor. Idag är det förvisso Köttfri måndag, men jag tänker inte bjuda på något "riktigt" vegorecept, utan i stället försöka fresta er med några små vårliga kakor, nämligen glutenfria studentskor (nog så köttfria, i alla fall i den här tappningen
Toppbra Surdegsfrallor utan vetestärkelse

Toppbra Surdegsfrallor utan vetestärkelse

Nygammalt brödbak. Många bröd som ligger här på bloggen har innehållit vetestärkelse men eftersom vi insett att den stora boven i min sons liv är minsta spår av vete (läs mer på I min tankevärld), så måste alla recept vara utan vetestärkelse och därmed testas på nytt
Världens godaste fröbröd

Världens godaste fröbröd

Jag äter gärna vita fluffiga industribakade frallor, surdegsfrallor, scones, limpmackor, naan, osötade bröd, fullkornsbröd, glutenfria favoritbrödet, fröknäcke, glutenfria bröd, hälsobröd etc
Hälsosamma bröd med mix från Risenta

Hälsosamma bröd med mix från Risenta

Äter gärna vita fluffiga industribakade frallor, surdegsfrallor, scones, limpmackor, naan, osötade bröd, fullkornsbröd, fröknäcke, glutenfria bröd, hälsobröd etc
SURDEGSFRALLOR (GLUTENFRIA)

SURDEGSFRALLOR (GLUTENFRIA)

Smält smör, häll i vatten och olja, värm till 37 gradersmula jästen i en bunke, rör ihop med sirap och saltså att det lösre sig, häll i kesellan och degspadetrör tills det inte är några klumpar, tillsätt äggetoch blanda i resten av ingrediensernaarbeta i maskin i minst 5 minuter, jäs under bakduki 30 minuter, ta sedan upp degen på ett välmjölat bord, degen är jätte lös så man får användaganska mycket mjöl för att det ska bli en någorlundahanterbar deg, men när du fått det så gör du en rulleoch skär i bitar, jag fick till 23 stycken, lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuterGrädda sedan i 225 grader i 10-12 minuterLåt dom sedan svalna på galler under bakdukSen är det bara att frossa i nybakta surdegsfrallorOch det som du inte äter upp på en gångfryser du självklart inJag är helnöjd med detta bröd, så det var intesista gången jag bakade det

Glutenfria surdegsfrallor/småbröd

Nybakade surdegsfrallor – direkt från ugnen. Nu var det dags för nytt bröd till barnen. Surdegsbröd har blivit det mest uppskattade så det blev det igen