Semmelmuffins är ett snabbare och enklare alternativ till den traditionella semlan och det smakar nästan precis som vanliga semlor, kanske till och med lite godare
Hursomhelst tänkte jag idag bjuda er på en semmelmuffins i stället för vanliga semlor. Idag är det fettisdagen gott folk - den dag som föregår askonsdagen, som i sin tur inleder den fasteperiod som pågår tills det så småningom är dags att fira påsk
Eftersom jag första gången gjorde muffinsen en tisdag eftermiddag, och maken framåt kvällen muttrade om att han inte fått någon semla (hade totalt glömt bort att det var tisdag och att jag skulle tagit fram mina semmelbullar ur frysen) så gjorde jag raskt en semmelmuffins
Banan- och kokospannkaka (dessa recept är sedan innan jag blev vego så den innehåller ägg)Pannkakor med mjölmix Snälla semlorFörra årets semlor (ej glutenfria)
Samma inspirerande bagare som var på Nyhetsmorgon och bakade de glutenfria linfröfrallorna (eller "kakorna" som det blev för min del) bakade även glutenfria semlor som jag blev nyfiken på att testa en variant på