Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Tyvärr kunde jag ju inte smaka (det fanns massor med annat jag kunde äta, så det var inte ett dugg synd om mig) men jag blev så sugen att jag var tvungen att göra en egen, glutenfri variant med quinoa som bas
Glutenfri, mejerifri, utan ägg, raffinerat sockerfri. ca 3 dl kokt quinoa (1 dl okokt). Koka 1 dl quinoa enligt anvisningarna på paketet, det ger ca 3 dl kokt quinoa
Just nu är det många som har en glutenfri diet och då har vi anpassat oss till det. Quinoa är ju superfröet från Sydmerika som har funnits i tusentals år
Den är vegansk, fri från mjölkprodukter, glutenfri och fri från vitt socker. En krispig men samtidigt seg quinoabar med massor med nötter och en topping av mörk choklad
Brödet är glutenfritt och utan jäst, hur bra som helst, och kanske bäst av allt, att brödet innehåller fullvärdigt protein om man blandar mjöl från olika “familjer”, t ex bovete (ört) och kikärtsmjöl (baljväxt)
Igår kokade jag nästan hela mitt paket med quinoa. Det är alltid bra att koka extra quinoa när man ändå håller på - för då går det så mycket snabbare att svänga ihop en måltid
Ibland gör jag en hälsosammare mjölblandning med quinoa, kikärtsmjöl bland annat som jag använder. Den här glutenfria pizzadegen brukar jag göra förhållandevis ofta