Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomater och bitar av mozarella i pajskalet
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Häromsistens var vi bortresta några dagar, och eftersom jag inte ville att det som fanns i kylskåpet - en liten bit kassler, en halv zucchini, lite smetana, en ostkant och en boll mozarella där datum precis hade gått ut - skulle förfaras gjorde jag en liten rensning, som resulterade i den här riktigt goda pajen
Pizzan är förstås glutenfri, och degen är i mitt tycke riktigt bra och lätthanterlig. Sen blev det färska fikon, mozarella, italiensk prosciutto och ruccola
Idag blir det kvällsmums i form av en glutenfri pizza med olika godsaker på. Botten gjorde jag efter recept från senaste numret av tidningen Glutefri Matglädje, och toppingen blev en smakrik blandning av fikon, päron, mozarella, scamorza och Roquefortost
15 - 20 skivor snedskuren glutenfri surdegsbaguette - eller vanlig för den som tål det. 1 boll mozarella 100 g - jag använde laktosfri. 15 - 20 skivor snedskuren glutenfri surdegsbaguette - eller vanlig för den som tål det. 1 boll mozarella 100 g - jag använde laktosfri
Mozarella och parmesan bidrar till att göra äggstanningen krämig och läcker, så tja. 200 g glutenfri penne - eller annan valfri pasta. 1 boll mozarella - 125 g. 200 g glutenfri. 4 stora ägg - 3 av dem visade sig lustigt nog innehålla 2 äggulor 1 boll mozarella - 125 g 50 g nyriven parmesan
Mixa ihop mozarella, grädde, ägg och parmesan och häll smeten över pajen. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Strö över mozarella och ev ytterligare någon örtkrydda. ½ sats glutenfri. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda. 1½ dl riven mozarella